Levelek

 

" Kedves Edina! Nagyon élveztem az óráidat, változatosak voltak és jó hangulatban teltek. Sok fontos információ hangzott el, épp elégszer, hogy akkor is eszembe jusson mikor épp nem vagyok észnél.Testileg-lelkileg felkészültem a szülés előtti-közbeni-utáni állapotokra. Túlzás nélkül állíthatom, a nálad töltött óráknak köszönhetem, hogy megúsztuk a császármetszést, pedig akadt némi komplikáció... Azóta bárki babát vár a környezetemben az első reakcióm,- menj Edinához!"

Szeretettel B. Kata


"Drága Edinám! Az első gyermekem születése után elhatároztam, hogy a következő babám születésére mindenképp fogok kismamatornára járni mégpedig olyanra ahol a légzéstechnikát is megtanulhatom. Így esett a választásom Rád. Már az első óra után tudtam, hogy jobb szakember kezei közé nem is kerülhettem volna. A tornákon minden testrészt több hatékony gyakorlattal mozgattunk át. A fizikális felkészülés mellett minden órán jobbnál jobb és nagyon hasznos tanácsokat kaptam mind a szüléssel, mind a csecsemőgondozással kapcsolatban. Az órák fantasztikus hangulatban teltek. Minden alkalom testi-lelki feltöltődést jelentett számomra. Sajnos nem tudtam az órákon valamint az apás- felkészítőn tanultakat használni mert császározni kellet, de már most tudom ha jön a harmadik baba újra Edinát választom. Köszönök mindent!"

Ildi


Szia Edina!

"15 évvel ezelőtt, amikor első gyermekemmel voltam várandós, nagyon izgatottan készültem a szülésre. Sportos anyukaként elképzelhetetlen volt, hogy otthon, karba tett kézzel várjam a nagy napot. Szerencsére megismertem Edinát. Olyan dinamikus órákat tartott, és olyan tudatossággal készített fel a szülésre, és nem csak engem, hanem férjemet is, hogy a vajúdást lényegében segítség nélkül, magunk csináltuk végig. De az igazi buli csak ezután kezdődött: a regeneráló tornákon. Igazi pletyka délelőttök voltak, jó hangulatban, kellemes társaságban.
Köszönöm, Edina! "

Puszi, Zsuzsi


"Kedves Edina!

A szülés várható "élményétől", mint első babáját váró kismama, én is nagyon féltem. Bevallom, eléggé alacsony a fájdalomtűrő lépességem. Valahogy úgy voltam a spontán szüléssel, hogy inkább választanám a császárt, csak hogy ne fájjon semmi, ne érezzek semmit. "Vágjanak fejbe" toljanak be a műtőbe, aztán legyek végre túl rajta és legyen a babám a karjaimban. Gondolom, biztosan nem én vagyok az egyetlen kismama, aki ennyire fél a szüléstől, ha ki mondja, ha nem.Nos, ilyen és ehhez hasonló érzésekkel toppantam be hozzád az első tornára és tudtam, megtaláltam a helyem. Ahogyan az idő telt és a pocak növekedett, úgy formálódott és alakult át bennem az érzés a szüléssel, a természet adta legnagyobb csodával kapcsolatban, amit valaha megélhet ember. A bizonytalan, mindentől félő kismamából egy bátor, tudatos, kitartó szülő vált és mire eljött az időnk, én semmiben sem voltam olyan biztos, mint saját önmagamban. Az a sok pozitív lelki hatás, a pontos és alapos felkészítés minden szituációban, kétséget sem hagyott afelől, hogy a váratlan helyzetekre is kezemben van a megoldás. Mindezt Neked köszönhetem.

Jómagam is szakember vagyok. Gyógytornász lévén mi is tanultunk kismama torna felkészítést. DE nagyon kevesen tudják kezdő kismamaként, hol is van a helyük, mire is van leginkább szükségük a sok szülés körüli terápiás lehetőségek kavalkádjában, mert a fogalmak nem tisztázottak! A kismamajóga nem terhes torna és nem is szülés felkészítés, azon mamáknak ajánlják, akik stresszesek a munkájukban és alkatilag, egyfajta szorongás oldó-átmozgató terápiaként. A gyógytorna-kismama torna ugyancsak nem a szó szoros értelmén vett szülésfelkészítés, bár érint konkrét szülési technikákat, de elsősorban izületi és izomedzés/felkészítés. Valódi szülésfelkészítésnek Edina tornáját nevezhetjük, ahol mind izületi, mind izomzati, mind kondicionális szempontból felkészülünk és kizárva minden váratlan szituációt egy pontos megoldási kulcsot kapunk az életben létrejövő valamennyi helyzetre. Pontosan tudjuk mi a dolgunk vajúdáskor, kitolási szakban, otthon és a kórházi körülmények között, papával és nélküle, no és a szülés után sincs elengedve a kezünk.

Végezetül hagy meséljem el nagy örömmel, hogy kislányom, Fanni, reggel 6 órakor jelezte jöttét 6 perces fájásokkal. Apa, aki előtte hallani sem akart a papás szülésről, szépen tette a dolgát, időt mért, légzést irányított és a vajúdás alatt végig velem volt és segített. 3 tolófájás után 11.20-kor Fannikám megszületett. A szülés számomra egy csodálatos élmény volt. Kislányom már 2,5 éves, de töretlen szeretettel gondolunk vissza rád, Edina, és a jó hangulatú kismama tornáidra. Mindenkit csakis hozzád irányítok!"

Puszi: D. Rita


Kedves Edina!

...megszületett Luca kislányom egészségben. 56 cm és 3,40 kg. Terminus túllépés miatt az orvosom úgy döntött hogy méhszájtágítót helyez fel, egyáltalán nem tágultam.... reggel megkaptam aminek a hatása délután 5-re meg is érkezett, hirtelen 5 perces fájásokkal. Ezek segítségével este 8-ra már mindenen túl voltunk egy pici gátmetszéssel. Köszönjük a sok szeretetedet, lelkiismeretes segítségedet, ami nagyban hozzájárult életünk legcsodálatosabb élményéhez. Apa nagyon ügyes volt, számolt, masszírozott, fogta a fejem.... KÖSZÖNJÜK NEKED!

Luca, Dia , Bálint


P. V. Petra megszületett... 3150 gramm, 56 cm. 5 órás vajúdással, 5 kitolással és Edina óriási testi - lelki felkészítésének segítségével! Köszönettel!

Petra


"Szia! Megszületett hétvégén Zinát... 2550 gramm és 50 cm, hosszú barna haj és gyönyörű!....Amit tanítottál végig használtam és nagyon sokat segített. Köszönöm!"

Csilla


" Kedves Edina!

Szeretném megköszönni a nálad tanultakat mind fizikai, mind mentális értelemben. Nem mondom, hogy minden tökéletesen ment, de a szülésznő iránymutatásai alapján sok minden eszembe jutott amikor kellett! A legfontosabb az volt, hogy mindig pontosan tudtam mi történik!... nagyon gyorsan ment. Egyik pillanatról a másikra jött az első toló, azt meg kellett fognom, mert szükség volt gátmetszésre, aztán a második elején gátmetszés , első levegőre Zeti feje a másodikra pedig a kis teste kint volt! :-) puszi"

Betti


"Kedves Edina!
Anna baba holnap lesz 7hetes. Növögetünk növögetünk...
A fél napos fényképen is úgy nézünk ki mintha nem is aznap születtünk volna! A szülés fájás gyengeséggel indult. Azok a kis fájások alatt sikeresen alkalmaztam azokat a technikákat amiket nálad tanultam. Bár én ezekre a fájásokra már naivan (első babát várva) azt hittem ezek a fájások. Hát nem... :-)

Aztán oxitocinos infuzióval megtudtam hogy mik a "jó" fájások! A párom a legnagyobb örömömre végig bent volt velem és az apás felkészítőnek köszönhetően nagyon sokat segített hogy én (aki addigra már elfáradtam) legalabb a légzésre segített hogy figyeljek. Aztán végül is az epidurális érzéstelenítő segítségével összeszedtem magam és a kitolási szakaszban szintén sikerült alkalmazni a nálad tanultakat! Végül megszületett a gyönyörű szép kislányom.

Mindent nagyon köszönök! Bátran merlek mindenkinek ajánlani, mert ha Te nem vagy akkor sok milliószor nehezebb lett volna. "

Üdvözlettel, Niki" (gyógytestnevelő/edző)


"Kedves Edina!

Legelőszőr 2009 szeptemberében jártam nálad, első kisfiam várásakor. Decemberre vártuk Őt, így addig a szuper óráidra járva tanultam meg nagyon sok jó dolgot a szülésről. Fantasztikusan elmondod és felkészíted a kismamákat a szülésre.

Fitten tartod őket :-)

Nekem akkor 6 óra alatt megszületett Gergő fiam. Betartva minden dolgot amire megtanítottál. Párom is nagyon jól tudta használni amit a papás felkészítőn megtanult Nálad. Már akkor tudtam hogy ha még egyszer babát várok hozzád fogok tornázni járni.

Elérkezett a második terhességem. Sajnos a külső méhszáj a 18 héttől nyitva volt így nem járhattam tornázni.

Viszont mondtad hogy az utolsó hónapban elmehetek hozzád és feleleveníthetem az 5 évvel ezelőtt tanultakat.

Ez a 3 alkalom is fantasztikus volt nálad,és visszajöttek a tanultak.

Így 2015.március 10-én megszületett második kisfiam Dávid.

Aki olyan gyorsan érkezett, hogy 4 óra alatt meg is született. Három kitolásból meg is született Dávid,gátmetszés nélkül. Sokat segített megint minden amit nálad tanultam. A légzés technikától kezdve a kitolásig.

Fantasztikus szakember vagy. Mindenkinek ajánlom hogy járjon hozzád.

Kívánok Neked további sok sikert és Boldogságot.

Netalán lesz harmadik gyerkőc akkor is megkereslek.

Nagyon nagyon szépen köszönöm.

Puszi: K. Kata


"Harmadik várandósságom alatt kezdtem el járni Edinához.A tornák nagyon jól átmozgattak, sokkal fittebbnek éreztem magam hazafelé, mint odafelé menet. Hiába szültem már kétszer, értek újdonságok menet közben :) . A szülés éppen a papás-mamás felkészítőt követő hajnalra esett - frissen hozott emlékekkel, viharos gyorsasággal (20 perc) zajlott. Az ügyeletes doktornő búcsúzásképpen azt mondta, hogy jöhetünk szülni máskor is, az ottani személyzetnek teendője alig volt, a légzéstechnikát is ritka szépen alkalmaztuk együtt (János diktált, ami nélkül nekem végem lett volna). Jó szívvel gondoltam utána Edinára, a tornaalkalmakra és eljátszottam a gondolattal, hogy milyen jó lett volna ez már az első két szülés előtt is. Meg egyáltalán, minden várandós kismamának... Hogy ez ne luxusnak számítson, hanem "alapellátásnak"... Aztán negyedszerre is babát vártam és megismétlődött az előző jó élmény: kemény, de jóleső átmozgatások, változatos gyakorlatokkal (fitball, softball, vénatornák,...), kiadó dumálások (ismét értek újdonságok), a technikák alapos "bevésése" (nekem erre szükség van, hogy élesben is menjen), a folyamat iránti alázat fontosságának megfogalmazása... Azóta is jó szívvel hordozom magamban Edinát és ajánlom, akinek tudom..."

Üdvözlettel, K. Kata


"...Nagyon hasznos volt a felkészítés, hiszen a szülésnél minden rendben zajlott, köszönhető az itt elsajátított technikának!! Családias légkör és jó hangulat jellemzi a foglalkozást. Nem mellesleg kevés létszámmal, így minden kérdésemre kielégítő válaszokat és tanácsokat kaptam mind Edinától, mind a többi kismamától. Köszönöm még egyszer a felkészítést, remélem a jövőben újra találkozunk!!

Puszi, Zsuzsi"


"Kedves Edina!

Köszönöm a sok segítséget, amit az óráidon kaptam Tőled. A torna, a sok információ, tanács és nem utolsó sorban a vidám hangulat segített abban, hogy a várandóságom alatt végig kiegyensúlyozott, mozgékony kismama legyek.

Bár a szülés végül császárral végződött, a közel 5 órás vajúdás alatt többször kaptam dicséretet a kiváló légzéstechnikámért :) Az apás felkészítésnek hála, a párom is sokat tudott segíteni ezekben az órákban.

Mégegyszer kószönöm és remélem, minél több kismama választ majd téged.

Puszi, Cs.Eszti"


"Szia Edina,...

...Szóval én azt üzenném, a nagyérdeműnek az óráidról:

Első babát várva, a 18. héten érkeztem hozzád. Már az első pár órád után rádöbbentem, mennyi mindenre kell még felkészülnöm - főleg fejben. De a végére azért sikerült :) Az utolsó hetekben már alig vártam a nagy napot, és úgy éreztem, felkészítettél minden eshetőségre. Számomra nagy könnyebbség volt ezzel a magabiztossággal érkezni a szülőszobára, köszönet érte. Arról nem is beszélve, mennyit röhögtünk az órákon :-D " 

Puszi, Szilvi


"...Edina óráit mindenkinek ajánlom, aki tudatosan fel akar készülni a szülésre, mindent tudni akar, amit egy csecsemővel kapcsolatban tudni érdemes, és szeretne a terhesség alatt is mozogni. A tornagyakorlatok nagyon hasznosak pl. hátfájás, lábdagadás megelőzésére. A vajúdó pozíciók, kitolási technika ismerete pedig olyan magabiztosságot ad, amit olvasás útján nem lehet megszerezni. A könyvek bújása amúgy is felesleges, Edina minden kérdésre válaszol. Az órakezdés rugalmas, a jó hangulat pedig garantált!

Köszönök még 1x mindent!"

Üdvözlettel: Adrienn


"Drága Edina!

Már többször próbáltam összeszedni a gondolataimat, (ez egy sajtkukac egyéves mellett nem kis feladat ) hogy megköszönjem Neked a sok-sok segítséget, praktikát, amikkel okosodtam, a komoly fizikai erőnlétet,  amivel egy egész éjszakás esküvőt is gond nélkül áttáncoltam egy héttel a szülés előtt; a lelkisegélyt, mikor például a CTG-n ijesztgettek!

Sajnos én végül császárral szültem, de ha nem járok a 4. hónaptól hozzád, biztosan nem bírtam volna a 19 órás vajúdást. A többi Kismaminak  azt javaslom, álljanak a sarkukra a kórházban is és kövessék a tornán tanultakat, mert én ehhez nyuszi voltam és egy-két halovány próbálkozástól eltekintve hagytam, hogy végig fektessenek, szerintem ezért húzódott el ennyire a dolog, míg végül a Picúr annyira elfáradt a folyamatosan kapott oxitocintól, hogy muszáj volt gyorsan kikapni. A hosszú vajúdás és a császár nem viselt meg minket sem fizikailag, sem lelkileg, a Tőled tanult hozzáállás miatt :) A gyógyulás is gyors volt, a szoptatás már a kórházban remekül ment és tart azóta is :)

Az apás felkészítő életmentő volt, ha Ő nem diktálja időnként a légzést, mikor már kezdtem elveszíteni a fonalat, szerintem még most is vajúdnék :D

A tornán verbuválódott banda is nagyon sokat segített akkortájt, sok erőt merítettünk egymásból. KláriMamival és ÁronBabával azóta is nagyokat bandázunk :)

Lassan tervezünk tesót is, mert a prototipus nagyon bevált, ha majd Őt várom, akkor is heti kétszer szeretnék felcaplatni hozzád a negyedikre, hogy az a másfél óra csak a Babákról és Mamáikról szóljon :) "

Melinda


"Pont ma 9 hónapja született a kislányunk, így van alkalom nosztalgiázni... :-) A mai napig nagyon szép emlékeim vannak a szülésről. Nehéz feladat, de az Edina kismamatornának nagy szerepe volt abban, hogy az egészet így tudtam megélni. A torna nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan és lelkileg is igyekszik felkészíteni a kismamákat a szülésre és az azt követő időszakra. Tiszta szívvel ajánlom ezt a szülésfelkészítést mindenkinek, első gyermeküket váróknak mindenképpen."

Puszi , Orsi


"Drága Edina!

Ezúton is szeretném megköszönni a rengeteg kellemes órát, melyet Nálad tölthettem!

Minden alkalom szuper volt, a sok hasznos tanáccsal, a jól átmozgató, változatos tornával és a légzéstechnikai gyakorlatokkal együtt, és akkor a remek hangulatot még nem is említettem!

Szerettem, hogy minden kérdésünkre, problémánkra tudtál választ adni, segítséget nyújtani.  

Nálad a kismamatorna nem CSAK egy torna, hanem felkészítés a szülésre, és az utána következő hónapokra!

Bár Sebestyén sajnos faros baba volt, és emiatt császárral jött világra, azért így is tudtam hasznosítani a nálad tanultakat. 

Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy hozzád járjon, ezekben a várakozással teli, gyönyörű hónapokban!"

Sok puszi!
Reni


"Csak a mozgás és a légzés megtanulása miatt szerettem volna kismama tornára járni, de Edinánál ennél sokkal többet kaptam, fizikai es elméleti felkészítést a szülésre, rengeteg jó tanáccsal a szüléshez és a csecsemő gondozáshoz, amit így a gyakorlatban is alkalmaztam. Jó érzés volt, hogy nem értek felkészületlenül a dolgok, tudtam mikor induljunk a kórházba, ott mit tegyek a vajudáskor. ( a baba néhány óra alatt kint is volt. :-) ) És Edina felkészített a szoptatás és a gyermekágyas időszak nehézségeinek megoldására is. Minden kismamának csak ajánlani tudom. A kispapás felkészítője is szuper, mert így a férjem rengeteget tudott nekem segíteni. Apás  szülést tervezőknek szerintem "kötelező"." 

F. Gabi


"Kedves Edina!

Szerettem a tornáidra járni! :-D Szerettem, hogy fitt és mobil kismama voltam.  Valószínű a tornák nélkül nem ment volna a tanítás a 32.hétig! Szerettem, hogy nem kerteltél, megmondtad kerek-perec mi vár ránk. A szülésnél segítettek a tanult technikák (főleg mikor a nyomáskényszert vissza kellet még tartanom 5-6 alkalommal, mert még volt egy pici pereme a méhszájnak). Szerettem a jó hangulatot és, hogy kismamákkal ilyen keretek között találkozhattam, beszélgethettem. Szerettem, hogy kérdezhettünk bármit!!! (Valóban BÁRMIT :-P)

Köszönöm neked a felkészítést, az odafigyelést és a drukkolást. Valószínűleg (ha az élet is megengedi és úgy akarja) jelentkezem és találkozunk még! :-D "

Puszi Kinga


"Szia Edina!

… Janka egy tünemény. Persze saját akarattal, aminek hangot is ad.. ;-) De imádjuk, és nagy a boldogság.

Örülök, hogy rátaláltam anno a tornádra, a tanult légzéstechnika sokat segített, jól tudtam használni a szülésnél. A nem is torna, hanem inkább kismamaklub hangulatú órák pedig élvezetesek voltak, sok jó tanácsot, segítséget, információt kaptam. Bármilyen kérdést fel tudtunk tenni, és mindenre kaptunk választ, ami egy kismamának (pláne egy első babát várónak) hihetetlen nagy segítség. :-)

Nem kritika, csak az én véleményem, hogy egy picikével lehetett volna több "aktív" izommunka. Volt pár ilyen óra (gumiszalag, stb), és az nagyon jót tett, jól esett. Én személy szerint ebből egy picivel többet bírtam volna. Persze tudom, hogy ne vagyunk egyformák, nem könnyű az ideális óraösszetételt megtalálni. 

De szuper amit csinálsz, nagyon nagy segítséget adsz a kismamáknak. Első babát várva a szüléshez önbizalmat és nyugalmat kaptam, ami szerintem az egyik legfontosabb. :-)

Köszönöm, és még sok-sok boldog kismamát, és egészséges új "Edina-csapat" tagokat kívánok Neked!"

Tünde


"Szia kedves Edina!

 …Fantasztikus dolog anyának lenni, elmondhatatlan érzés, amit te is mondtál oly sokszor a tornákon.

 Csodálatos dolog, amit csinálsz. Imádtam mindig az órákra járni, alig vártam, hogy eljöjjön az órák napja. Az óráiddal kapcsolatban azt tapasztaltam, hogy mindig teljes odaadással csinálod, magabiztos vagy, vigyázol a kismamákra, bátorítod őket és maximálisan felkészíted a szülésre. A torna nagyon jól átmozgatott engem, igazi felfrissülést adott, nagyon jól esett, hogy mozoghattam úgy, hogy tudtam nem lehet semmi baj, hisz csak olyan feladatokat csináltatsz oly módon és annyiszor, ami babának és mamának egyaránt nagyon jó. 

Nekem nagyon jól esett az is, hogy a kis számú tornacsoportokban a többi kismamával folyamatosan beszélgettünk, megosztottuk egymással ki hogy érzi magát, hogy mozog a babája, miket érez és tapasztal.

Számos olyan dologról kaptam általad felvilágosítást a szüléssel kapcsolatos dolgokról, illetve a szülés utáni történésekről, amikről fogalmam sem volt. Elmondtad, hogy mire vigyázzak a terhesség alatt, amikor görcsölt a lábam, megbeszéltük, hogy mit szedjek és mennyit, amikor elmondtam, hogy kicsi a babám súlya, te folyamatosan nyugtatgattál, stb. Bármi kérdésem volt, mindenre tudtál válaszolni. Az apás felkészítő még egy nagy löketet adott, hogy magabiztosan menjek majd szülni, felkészítetted páromat is, hogy tud segíteni, kis belelátást mutattál a majdani történésekbe. Az óráid után én mindig magabiztos voltam, egy cseppet sem riadtam meg a természetes szüléstől, mert valahogy a félelmet is kiverted belőlem. Mielőtt nem jártam hozzád, nagyon féltem tőle. Nekem úgy hozta a sors, hogy nem természetes úton jött a kisfiam a világra, meg kellett császározni. 36 hetesen mentem a szokásos CTG-re, aztán az orvosom megvizsgált, megultrahangozott, és látta, hogy nincs

magzatvíz, ezért már haza sem engedett, vittek a műtőbe és megcsászároztak. Így született meg Milán 49 cm-rel és 2360 grammal, szerencsére egészségesen, 9-es Apgárral.

Természetesen te a "B" verzióra, a császármetszésre is felkészítettél, így nagyjából tudtam mi fog rám várni, illetve mit kell mindenképpen majd a műtét után tennem. 

Ha Milánnak kistestvére lesz, biztosan fogok hozzád ismét járni. :) :) :)

Minden kismamának csak ajánlani tudom Edinát, nagyon kedves, magabiztos, maximálisan felkészült, éjjel nappal lehet hozzá bármilyen kéréssel kérdéssel fordulni. Úgyhogy hajrá kismamák, keressétek Edinát  és készüljetek fel vele életetek legboldogabb napjára!"

Puszi: Szoni


 "…Edinához mindkét terhességem alatt jártam. Először a munkából szaladtam hozzá, másodszor egy két éves lányka mellől kicsit tébolyultan. Sokat aggódtam a terhesség és a szülés miatt, de mindig feltöltődve és kicserélten távoztam az órák után.

Testi-lelki nyugalmat, szakszerű, naprakész, használható tanácsokat kaptam és sikerült a pocaklakómra hangolódnom. Edina előző életében egy indian ősasszony lehetett, valahogy minden zsigerében a kismamákra van hangolva.

Biztosan adottság is, de egyik terhességem alatt sem híztam. Terhességeim vége felé maximálisan fittnek és erősnek éreztem magam a szüléshez. ( Másodjára már tudtam, h erre mekkora szükség van! ) 3750 és 4680g-os babáink születtek természetes úton.

A torna segített abban is, hogy az induló terhességi cukorbetegségem teljesen visszaszoruljon.

A papás felkészítő fantasztikus!

A férjem egy délelőtt alatt olyan tudásra tett szert, amellyel aktív részese lehetett a szülésnek, nekem pedig hatalmas támaszom volt.

A terhesség és a szülés mellett a gyermekágyas időszakról is kaptam hasznos informaciókat.

Minden kismamának ajánlom és ha felénk repülne harmadszor is a gólya, megint Edinával szeretnék felkészülni.

Ezer köszönet Edinának!

Flóra és Martin anyukája, Erika
Puszi"


 "…Azért szerettem Edina óráira járni, mert amellett, hogy rendesen átmozgatott minket - persze gondosan ügyelve ránk és babánkra - minden órán átbeszéltünk egy-egy témát ami a szüléshez illetve a gyermekgondozáshoz kapcsolódott. Rengeteg kérdésre kaptam választ, így nem csak a szülésre készített fel minket, hanem az utána következő időszakra is."

Rita


 A kiírt időpontom előtt 1 héttel vagyok, és úgy érzem, mind mentálisan, mind testileg tökéletesen felkészültem , hogy világra hozzam első babámat!Az órákon folyamatosan változó feladatokkal, eszközökkel(szalag,fit ball stb.) biztosítja Edina, hogy maximálisan fittnek érzem magam: a derékfájásról max. internetes fórumokon, és terhességi könyvekből értesültem, a teherbírásom a 39 .héten sem szűkült be (egy lakásfelújítással járó jövés-menést, sütés-főzést még ellátom a 100 nm-es lakás háztartása mellett), nem félek attól, hogy a kitolási szakasznál a beszűkült medence vagy csípőfunkció miatt problémám lehet!Az összes vajúdási lehetőséget megtanulhattam nála, ha a fájások csökkennek, hogy lehet mégis előbbre vinni a szülés folyamatát, hogy tudom kontroll alatt tartani a testem, ha erős fájdalom ér, hogy lehet elfogadni az egyre fokozódó fájdalom tényét,hogy történjen a kitolás, hogy minél rizikómentesebb legyen, mind a gyerek, mind a kismama szemszögéből stb és ami a legjobb, hogy ezt a tudást a párom is megkaphatta. Mellékesen az órákon még sort kerített Edina az összes praktikus, gyakorlati tudás átadására az étkezéssel, a szoptatással, a gyerekneveléssel, a köldökcsonk-ápolással, a vitaminokkal stb.stb.kapcsolatban!Senkitől nem kaptam még ennyi megbízható, releváns segítséget, pedig nekem is eü. főiskolás diplomám van, és nem Edina volt az első hely, ahova tornázni jártam.Mindenkinek szeretettel ajánlom, ez meglátod, nem torna, hanem kismama életforma, amibe belecsöppenszJ.Megtanulod elfogadni a terhességet, ami várandósság marad, és leküzdöd a félelmeid, amik addig is megalapozatlanok voltak, csak túl sok emberrel beszéltél, akik jó magyar mentalitás szerint inkább a pesszimistább oldalt vetítették.

Zsuzsi


Szia Edina!

A szülés utáni hajnalban álmatlanul feküdve a kórházi ágyon arra gondoltam, hogy Edina nélkül nem ment volna! Persze valahogy akkor is lett volna, de nem így. Edina által tanított módszerrel tudtam, hogy mi történik, tudtam kontrolálni a fájdalmat, és persze magamat is:) Hihetetlen, de tudtam szabályozni a tágulást!

Indított szülésünk volt, nulla fájással. 10:00-tól kaptam az oxytocint, 11:00-kor burokrepesztés. Fájás még semmi (én már aggódtam a császár miatt), de 12:00-kor rámtörtek a fájások, és fájdalom csillapító nélkül, Edina által tanított technikával kb 4 óra alatt kitágultam és kezdődőtt a kitolás. A baba nagyon fent volt, így sok kitolás volt, de végül sikerült! Az orvos és a szülésznő is azt kérdezte, hol tanultuk ezt a technikát, mert gyönyörűen dolgoztunk a férjemmel végig a szülés alatt. Azt mondták, hogy minden anyukát el kellene küldeni Edinához szülés előtt!.) Nagyon örülök, hogy lehetőségem volt Edinához járni, és hogy így átélni a szülést. A férjem is aktív résztvevője tudott lenni a szülésnek az apás felkészítésnek köszönhetően, ami mindkettőnk számára nagyon sokat jelentett.

A tornaórákon én csak ittam az infókat a szülésről, terhességről. Egyik könyv sem adott ennyi tanácsot és kellemes percet, mint Edina:)

Nagyon köszönjük Edina!!!

Bianka baba, Tibi és Andi


Kedves Edina,

 

Szerettem volna röviden, frappánsan megfogalmazni, hogy mi is tetszett az óráidban leginkább, de sajnos ez többszöri próbálkozásra sem ment, és rá kellett jönnöm, hogy azért, mert az egész kompletten volt jó, úgy, ahogy összeállt.

Én szeretem az emberekben, ha lelkesednek azért, amit csinálnak, ha valódi tudást közvetítenek, és teszik mindezt őszintén, mindenfajta csilli-villi körítés és mellébeszélés nélkül. Azt hiszem, te pont ilyen vagy, és az óráid ezen tulajdonságaidnak a leképezése.

Tetszett a hozzáállásod, a segítőkészséged, a gyakorlati és elméleti felkészültséged, és köszönöm az utolsó percig való drukkolást.

Kívánok a továbbiakban is nagyon sok, élménydús, lelkes kismamákkal teli tornaórát!

Sok szeretettel, Orsi


Egy évvel ezelőtt nagyon sokat segítettél nekem Kedves Edina! nem volt alkalmam még megköszönni, de a Te segítséged nélkül Benedek most nem lenne közöttünk. Nagyon nehéz szülés volt, de csupán 4,5 óra. A légzésgyakorlatok nélkül én nem bírtam volna ki a vajúdást. Kicsit defektesen indult Beni élete, törött kulcscsont, lila buksi, de mára már semmi sem látszik. Nagyon boldog, ügyes, okos és gyönyörű kisfiú. Köszönöm a segítségedet Edina!

D. Krisztina


 Edina egy jókedélyű, vagány és karakán nő. Már ahogy fogad jókedvre deríti az embert.

A torna tetőtől talpig átmozgat, és minden alkalom más. Mivel kiscsoportos foglalkozás az órák nagyon jó hangulatban telnek. Nemcsak a torna esik jól a kismamáknak, hanem az, hogy Edina minden gondoddal/bajoddal foglalkozik. Sok hasznos tanácsot ad a terhesség, szülés és a baba születése utáni időszakra. Érdemes ezt a terhestornát választani.

Eszter


Az Edina torna olyan alapos, őszinte, szókimondó, barátságos óra, ami fizikailag-lelkileg biztosan felkészít a szülésre és az azt követő időszakra. Olyan tanfolyam, ahol nyugodtan kérdezhetsz bármiről.

Orsi


Edina tornája nem csak fizikailag tart karban, nagy pocakkal, hanem önbizalmat, magabiztosságot is ad a szülésre való felkészülés alatt! Hiánypótló a teljes testi átalakulásunk megértésében és nem tudsz rosszat kérdezni :) Aki papás szülést szeretne, annak kötelező az apukás közös óra :)

Niki


Drága Edina :))) A mai napig hálával tartozom,hogy segítettél a felkészülésben, életem egyik legjobb döntése volt ,hogy választottalak :)))....

S. Renáta


Mindenek előtt meg szeretném köszönni Edinának a munkát, amit csinál. Áldom az eget, hogy a barátnőm javasolta őt :)A tornának is köszönhető, hogy könnyű és gyors szülésem volt. Bár Edina egy diktátor a tornán :D, de most már, a szülés után, tudom, hogy másképp nem is lehet. Ha nem a tornán elhangzottak, sosem tudom, hogy mit kell csináljak, ha elment a magzatvít és fájások sehol. Edina százszor elmondta, hogy idézzük elő, hát neki köszönhetem, hogy hajnali 1től 3ig lépcsőztem otthon és nem a szülőszobán kellett megvárnom a fájásokat:) A vajúdásról meg annyit, igen, úgy kell csinálni ahogy Edina mondta. Számomra így volt elviselhető. Volt egy pillanat , amikor elengedtem magam, mert úgy éreztem, hogy kész, én ezt nem bírom, de ahogy elhagytam magam, nem követtem a légzéstechnikát, csak rosszabb lett, úgyhogy nagyon gyorsan összeszedtem magam és folytattam Edina hangjával a fejemben :) "beszív, kifuj, besszív, kifu...j és elengedi magát" :) Hajnali 5.47kor született meg a kislányunk Adelin, természetes úton, gátvédelemmel :) Szülés után a szülészorvos (aki az ügyeletes doki volt, mivel az én fogadott dokim nem ért volna oda) és a szülésznő is megdícsértek, hogy nem minden nap van olyan anyuka, aki ennyire összeszedetten csinálja végig a szülést. Én minden kismamának csak javasolni tudom Edinát. Jól megmozgatja a csajokat, torna után úgy éreztem, sokkal könnyebb a pocak és ami nagyon fontos nincs olyan kérdés amire ne tudná a választ :) Majd ha jön a kisteső, én tuti eljárok Edinához újra. Még egyszer köszönöm Neked Edina!

Puszi,sok sok puszi, Bea


Velünk minden rendben, Szabi baba jövő hétfőn betölti a 3. hónapot. Hihetetlen, hogy rohan az idő. Már 5200 gramm és lassan kinövi a 62-es ruhákat. Sokat játszik nap közben, beszélget baba nyelven nagyokat és az éjszaka nagy részét átalussza! ? ?A torna órákra továbbra is jó szívvel emlékszem vissza! Egyrészt kellemes kikapcsolódás volt, másrészt sokat segített, hogy a szülésre jó érzés legyen visszaemlékezni. Méhlepény elégtelenség miatt a 38. héten meg kellett indítani a szülést. A doktor nem jósolt rövid vajúdást, de én elhatároztam, hogy nem kívánok sokat szenvedni és így is lett. A komolyabb fájások hajnali egy körül kezdődtek és a bébi 5:15-kor megszületett! Végig bennem visszhangoztak az órákon tanultak. A doktorom és a szülésznőm is megdicsért, hogy milyen jól tudok koncentrálni a fájások alatt és, hogy ki tudok kapcsolni két fájás között. Nagyon igyekeztem! Sajnos mindenre nem lehet felkészülni... A tolófájások elmúltak amikor a baba a szülőcsatornába ért, ezért nekem csak a 7-8. nyomásra sikerült kitolnom Őt, ráadásul a doki is a hasamon tenyerelve segített, de erről nem az Edina kismama torna tehet :-) A papás óra szintén hasznos volt, férjem elég bizonytalan volt, de aztán végig bent volt velem és nagyon nagy segítségnek bizonyult! Egy szó, mint száz, köszönöm a sok segítséget. Én mindenkinek ajánlom a tornát?!

Puszi Hajni


Szia Edina!

Ezúton szeretném megköszönni, hogy ismét tudok hozzád járni tornázni. Ez azért jó, mert nálad nem, érzem magam rosszul , mert nem igazán vagyok ügyes. A többiek sem néznek ki az ügyetlenségem és a súlyom miatt. A tornán kívül a jó társaság sem utolsó szempont. Ez a jó hangulatú torna kellemes kikapcsolódás. Régebben,évekkel ezelőtt, már jártam hozzád. Azóta a légkör nem változott, viszont a torna része jobb lett az évek során szerzett tapasztalatodnak köszönhetően.

Köszi Marica!


Szia Edina!

Nagyon köszönöm azt a sok segítséget amit nálad kaptam a kismama tornádon! Akár fizikálisan,akár mentálisan nagyon sokat tanultam!:) A szülésnél használtam a tanultakat és megdícsért a szülésznő és az orvos is,hogy milyen összeszedett és fegyelmezett voltam,mert ez nem szokott jellemző lenni. Itthon a babámmal is tudom hasznosítani a jó tanácsokat! (fürdetésnél, hogy tartsam, hova tegyem az ágyában a forgó ,zenélő játékot)

Mindent nagyon köszönök!!!!

Puszi, Mariann


 "Nagyon jók és hasznosak voltak az óráid és a tanácsaid. Sok segítséget kaptam a terhesség alatt is és utána is. Bármilyen kérdésem volt, vagy félelmem, mindig kaptam rá segítő választ. Férjem is hasznát vette a "papás tornán" tanultaknak. Nagyon tettszett az órákon, hogy nem csak a mozgásról szólt, hanem jó hangulatúak voltak és sok információval is el láttál minket. A "levegőzés" a terhesség alatt is nagyon jól jött, könnyebbé tette a nehezebb pillanatokat. Barátságos volt a légkör, de az órák fegyelmezettek voltak. Mindenkire végig figyeltél és nem kellett aggódni, hogy rosszul csinálunk egy gyakorlatot, mert egyből szóltál és javítottad. Ugyan messze volt a torna helyszíne és eléggé lefárasztott az oda-vissza utazás, de nagyon megérte. A szülés is gyorsan ment a tornának köszönhetően, éjjel kettőkor érkeztünk a kórházba be és hatkor már meg is született Dóri. Mindenkinek ajánlom az óráid. Mindent köszönünk!"

Juhászné Kovács Nikolett


 "...Nekem amolyan matekos agyam van és a kismamatornák után úgy éreztem, hogy megoldóképletet kaptam egy egyenlethez, ha így, vagy úgy alakulnak az események, akkor is tudni fogom, hogy mit kell tenni. Mintha egy egyetemi vizsgára készülnék, ahol van sok tétel, amiket hetente egyesével kidolgozunk, és hétről hétre biztosabb lehetek, hogy olyan tételt húzok, amit ismerek. De még ha úgy is alakul, hogy abban a pillanatban mégsem tudom alkalmazni, vagy esetleg, vagy esetleg nem lesz rá szükség, mert mondjuk császár lesz indokolt, akkor is nagyon megérte felkészülni, mert az nekem nagyon sokat ér, hogy nyugodtan, a körülményekhez képest kellő magabiztossággal töltöm a hátra lévő heteket..."

BERNI


"Amikor elkezdtem Edinához járni azt gondoltam, hogy már szinte mindent tudok a szülésről, mert rengeteg könyvet kiolvastam. Aztán óráról óra kiderült, hogy pont a legfontosabb dolgokról nem tudtam semmit. Ugyanis ezek nincsenek benne a könyvekbe. Az a  hihetetlen tapasztalat amivel rendelkezik, minden szakirodalmat kiüt :)

Sajnos a végén nem tudtam természetes úton szülni, de a vajúdás alatt sokat segített a technikája. Zárásként, röviden a véleményem: Edinát kötelezővé kéne tenni, minden kismamának :))"

Sok puszi! ZSÓKA


"Kedves Edina!
Nagyon hasznosnak találtam a tornát, annak ellenére, hogy nekem végül óriásbabám lett (4400g) és emiatt császárral végződött a szülés. A vajúdás órái alatt jól működtek az Edinánál tanult természetes fájdalomcsillapító technikák és így tényleg kibírható a fájdalom mindenféle gyógyszeres fájdalomcsillapítás nélkül, ami fontos, mert mint tudjuk minden beavatkozásnak van kockázata. "

Gréti


"Szia Edina,

Szeretném megköszönni az együtt töltött kellemes és roppant hasznos perceket :-)
A 3 hónap mint mentálisan , mint fizikálisan is felkészített az előttem álló , "váratlan" történésekre.
Váratlan volt ,mert hírtelen  elindult fájások alatt , párom még Németországban volt ..
váratlan ,mert nem tudtam hogy szülhetek -e a saját szülész orvosommal ..
váratlan , mert nem tágultam olyan ütembe mint kellett volna , pedig tornáztam és homeopátiás gyógyszereket is bevettem
váratlan ,mert az utolsó 3 órában minden orvosságot megkaptam ,csak hogy elősegítsék a tágulást , ennek köszönhetően háton - és  oldalt fekve vajúdtam 3 órán át ....
váratlan ,mert a végére császár lett ...
és mindennek ellenére , hogy ezt egyedül csináltam végig , tudtam kontrollálni a testemet és nem hisztiztem , nyugodt tudtam maradni és a legjobbat kihozni :-) EZT NEKED KÖSZÖNHETEM !
Számomra a legklasszabb óra a "has táncos" terhes torna volt , de a többit is nagyon élveztem .
Nehéz és gyötrelmes órákat megéléséhez ,átvészeléséhez sok erőt adtál , testileg -lelkileg .
Csatolom a klinika által készített képet a gyönyörűséges babánkról , nehéz ennyi szépséggel és boldogsággal megbirkózni :-)"

pusz Vica


Szia!
Épp a napközbeni egyetlen alvását tölti a csaj, úgyhogy most van egy kis időm írni, szóval:
- Sokat köszönhetünk Edina tornájának, az aktivitást kismamaként, és egy csodálatos szülés élményét. A heti két alkalom fitten tartott, mindig jókedvűen mentem tornázni, és erősnek éreztem magam utána. A fizikiai felkészítés mellett azonban még fontosabbnak éreztem a szülésre való lelki felkészülést, és nagyon hasznosnak a papás tornát. Mindezeknek az lett az eredménye, hogy sem engem, sem a férjemet nem ért semmi váratlanul a szülőszobán, sem az orvosnak, sem a szülésznőnek nem kellett hosszan magyaráznia a "teendőket", csak alkalmaztuk az Edinánál tanultakat. Külön jó érzés volt, hogy nem csak a szülésnél dícsérték az "ügyességem", de még az újszülött osztályon is azzal fogadtak, hogy hallották, milyen példás szülésünk volt.

A fentiek miatt mindenképp ajánlom Edina tornáját az ismerőseimnek!
Még egy dolog: olyan jó csapat gyűlt össze azokból, akikkel egy időpontra jártunk, hogy most is tartjuk a kapcsolatot, szervezzük a közös sétákat a babákkal :)

Lénaanyu


"Nagyon jók és hasznosak voltak az óráid és a tanácsaid. Sok segítséget kaptam a terhesség alatt is és utána is. Bármilyen kérdésem volt, vagy félelmem, mindig kaptam rá segítő választ. Férjem is hasznát vette a "papás tornán" tanultaknak. Nagyon tettszett az órákon, hogy nem csak a mozgásról szólt, hanem jó hangulatúak voltak és sok információval is el láttál minket. A "levegőzés" a terhesség alatt is nagyon jól jött, könnyebbé tette a nehezebb pillanatokat. Barátságos volt a légkör, de az órák fegyelmezettek voltak. Mindenkire végig figyeltél és nem kellett aggódni, hogy rosszul csinálunk egy gyakorlatot, mert egyből szóltál és javítottad. Ugyan messze volt a torna helyszíne és eléggé lefárasztott az oda-vissza utazás, de nagyon megérte. A szülés is gyorsan ment a tornának köszönhetően, éjjel kettőkor érkeztünk a kórházba be és hatkor már meg is született Dóri. Mindenkinek ajánlom az óráid. Mindent köszönünk!"

Juhászné Kovács Nikolett


"...Nekem amolyan matekos agyam van és a kismamatornák után úgy éreztem, hogy megoldóképletet kaptam egy egyenlethez, ha így, vagy úgy alakulnak az események, akkor is tudni fogom, hogy mit kell tenni. Mintha egy egyetemi vizsgára készülnék, ahol van sok tétel, amiket hetente egyesével kidolgozunk, és hétről hétre biztosabb lehetek, hogy olyan tételt húzok, amit ismerek. De még ha úgy is alakul, hogy abban a pillanatban mégsem tudom alkalmazni, vagy esetleg, vagy esetleg nem lesz rá szükség, mert mondjuk császár lesz indokolt, akkor is nagyon megérte felkészülni, mert az nekem nagyon sokat ér, hogy nyugodtan, a körülményekhez képest kellő magabiztossággal töltöm a hátra lévő heteket..."

Berni


"...Mindenféleképpen köszönettel tartozom neked. Elsősorban azért, mert úgy éreztem, felkészülten megyek szülni, pánikolás nélkül. Amikor eljött a pillanat, igyekeztem gondolatban az óráidra képzelni magam, ott zakatoltak a fejemben a szavaid, szinte hallottam a hangodat és ez biztonságot adott. Hajnali 4:30-kor elfolyt a magzatvíz és nem sokkal ezután már 2 perces, erős fájásaim voltak... sietni kellett. Viszont ennek eredményeképpen nagyon gyorsan elérkeztünk a kitoláshoz. A vajúdás alatt rengeteget számított a tanult légzéstechnika, mert így, hogy szinte nem voltak szünetek a fájások közt, elég kemény volt. Nem is tudom, mi lett volna ha a légzést nem gyakoroljuk annyit. Annak ellenére, hogy Lilla nagy babaként jött a világra (4180gramm, 58 cm), a szülésem komplikációmentes és gyors volt, kb 5 tolófájás után, 9:42-kor már a kezemben tarthattam a kislányomat. Itt is igyekeztem fegyelmezetten lélegezni, 1-et elsiettem, a többi jól sikerült. És itt is visszaköszönt az, amit mondtál, vagyis hogy miket kérhet az orvos kitolásnál... Jó volt, hogy erre is kitértél órán! A kitolás végén kaptam egy kis oxitocint, ezen kívül minden természetes módon zajlott, nem kaptam fájdalomcsillapítót sem. A szülésznő nagyon megdícsért és azt mondta, nagyon jól csináltam, legalább egy kis hangoskodást várt volna tőlem :-) és még azt is megjegyezte, hogy egyáltalán nem torzult el az arcom, jó érzés volt tőle ezt hallani. Amikor mondom ismerősöknek Lilla születési méreteit, általában az az első kérdésük, hogy - Hú, akkor császár volt, ugye!?- NEM! Mégegyszer köszönjük!!! :) "

T.-M. Magdolna


Szia Edina!

...12.00-től 10 perces gyenge fájások, 15.00-kor hívtalak + "babakoktél", 16.15-től a megbeszéltek alapján..., 16.45-tól a fájás alatt csak 1x kellett..., mert ... a fájások 5 percre beálltak, erősek lettek. Szóval amiről még nem beszéltünk: 17.10-kor indultunk a kórházba. 1 ujjnyira voltam nyitva, CTG, majd oldaltfekvés következett (így elmondhatom, hogy én is vajúdtam oldalt fekve :-)))). Zente baba 19.15 körül burkot repesztett, és innentől bivaly fájások jöttek. Állva és 20.00 órától labdán vajúdtam. Férjem sokat segített, nameg minden, amit Nálad tanultunk. Semmi sem volt idegen, minden egyes rész kezelhető volt. 20.30 körül érkezett a doki, még volt egy kis méhszáj, amit a jó légzéstechnikának és persze kisfiam munkájának köszönhetően sikerült 21.00 órára teljesen eltüntetni. Ekkor a tolófájások megrohantak és az ötödik tolóra /mert a medence csont miatt 2 db tolófájást oldalt kellett megélni, hogy segítsük a babit/ 21.20 perckor megszületett Zente 3750 grammal és 56 cm-rel. Már az őrzőben ittam... és még pizzát is tudtunk rendelni, egyszerűen szuper volt az egész nap!!! Nagyon szépen köszönök mindent! Amint tudunk, megyünk magunkat megmutatni. A többieknek is hasonló csodálatos élményeket kívánok!

Puszi, Ildi


"Drága Edina!... Bár már több mint 8 éve nem láttalak, szoktunk emlegetni, és az összes kismama barátnőmet küldöm hozzád :-))... A hangod még mindig itt cseng a fülemben, és azt sem felejtem el soha, hogy amikor Bendegúzt néhány hetesen átvittem hozzád és megszólaltál, akkor elmosolyodott, megismerte a hangod. Csoda érzés volt. Köszönöm neked azt a szép (DE SZADIS :-)) néhány hónapot, amivel annyi jót tettél nekünk!"

Sokszor puszilunk: Bea 2011.


"Mindkét gyermekem születésére Edinával készültem fel. Nagyon szerencsés vagyok, hogy olvastam róla az egyik kismamás fórumon. Már akkor ajánlották őt, ahogyan én is ajánlom azóta ismerőseimnek. Amit kaptam a felkészítésen, az IGAZI KINCS volt. Magabiztosság a szüléshez és kontroll a testem és a fájdalmak felett. Csendben, tudatosan és nem utolsó sorban gyorsan szültem mindkét gyerekem. A szüléseim a megpróbáltatások ellenére életünk egyik legjobb élményei. Ráadásul a technikám és ügyességem miatt mindkétszer óriási dícséretet kaptam az orvosomtól és az asszisztáló szülésznőktől. Köszönet Edina, férjem és én is hálásak vagyunk neked!"

Puszi: N.- T. Brigi (pilates oktató)


"Nagyon sok szeretettel, a profi szakmai segítségért, az erős lelki támaszért, a kedves odafigyelésért, a sok vidám percért!"

D. Rita gyógytornász


"...Hajnalban spontán módon elfolyt a magzatvíz és nullás tágulásról este hétre megszületett Rajmund 3,89 kilóval és 56 centivel. Minden pozícióban vajúdtam :-), de nem kértem fájdalomcsillapítót. Javarészt állva, sétálva, de amikor négy ujjnyi lett a méhszáj már csak fekve és oldalt hagytak... Köszönet! Különösen azt, hogy nem ért meglepetés!"

Barbi


"Nagyon örülök, hogy rábukkantam a tornára, mert amellett, hogy a teltkarcsúvá alakuló kismamákat kellően megmozgatja, nagyon sok hasznos tanácsot kaptunk és jó hangulatban töltöttük el a heti két délelőttünket. Sajnos nekem nem úgy alakult a vajúdásom ahogy a tornán próbáltuk, de a levegővételeket még a mai napig álmomból felkeltve is tudnám űzni. Viszont amit alkalmazni tudok nap mint nap az a tolófájásoknál alkalmazandó levegőzés...csak a hétköznapokban máshoz segítség :-) ! Köszi mindent még egyszer!"

U. Petra


"Szia Edina! ...megszületett (11 nap késéssel) Zelma. Hajnali 2-kor jöttek a fájások... fél 11-kor kerültem a szülőszobára. Mindenféle pózban vajúdtam, labdán, oldalt, állva. A torna segített, nyugodt maradtam, légzésre figyeltem...sokat segítettek még az ösztöneim meg a baba...17.38-kor bújt elő, 3100gramm, 57 cm. Hosszú, fárasztó, de szép szülés volt...Mindketten jól vagyunk. Köszönök mindent!"

Zsófi


"Már közeledtünk a 30. hét felé amikor elérkezettnek láttam az időt, hogy Manóval a pocakban elkezdjünk kicsit intenzívebben mozogni. Olyan tornát kerestem, ami megmozgat és egyben a szülésre is felkészít. Az interneten találtam rá Edinára, bár több tornát is kinéztem, de valami miatt mégis rá esett a választásom, talán megérzés volt. Jól döntöttem. Már az első óra után tudtam, maradok és a szülésig heti két alkalomból egyet sem hagytam ki. Az tetszett benne, hogy a fizikai erőnlét mellett (ami nagy pocakkal már néha nehezebben ment, de Edina biztatására valahogy mindig sikerült...) a szülésre való felkészítésen át rengeteg babagondozással kapcsolatos hasznos tanácsot is kaptunk. Mindezek mellett bármilyen kérdéssel fordulhattam hozzá, mindig segített, nem hagyott kérdőjeleket bennem. Elmondta a babavárás pozitív és negatív élményeit, mikor mire számíthatunk nem áltatott minket, az órák alatt kijavított ha valamit nem jól csináltunk, ami nagyon szimpatikus volt. Nem volt két egyforma óra, mindig tudott újat mutatni. Imádtam a gyakorlatok közötti, pihenések alatti történeteit, imádtam az órák utáni beszélgetéseket. Imádtam a másnapi izomlázakat... Néha magamon is meglepődtem mikre vagyok képes. A vajúdásom során a légzéstechnikákat nagyon jól tudtam alkalmazni...életem párja is rengeteget segített köszönhető ez a papás felkészítésen való részvételünknek. Bár a végén csaszival szültünk, a vajúdás minden egyes perce felejthetetlen és csodálatos élmény volt ( még az utolsó kemény órák is). A kisfiunk igazi kis vasgyúró lett, ahogy azt Edina mondta, a sok torna megtette a hatását... A csaszi után 7 órával már felkeltem és szem előtt tartva Edina tanácsait 2 hét alatt felépültem. Ha újra kezdhetném semmit sem csinálnék másképp, maximum egy kicsit előbb kezdenék el járni Edinához!"

Ezer köszönet és millió puszi Neked: ANDI, ZSOLTI és MANÓCSKÁNK, ÁRMIN


"... Edina a legprofibb kismamatornász. Én először az újpesti szülőotthonba jártam (béke poraira) egy kellemes de valahogy nekem semmire sem jó kismamatornára. Aztán az első szülés után találtam rá Edinára. Regeneráló tornára, majd a második terhesség alatt kismamatornára, majd újra "regire" jártam hozzá, éveken át, heti 2X! ... amint megtehetem, újra hozzá megyek. Lenyűgöző egyéniség, szélsőségektől mentes, nagyon határozott és nagyon profi!...


Nagyon megörültem mikor közel hozzánk megtaláltam Edinát, akivel már a 18. héttől együtt tornázom. Valójában ez nem is csak egy "sima" kismama torna, hanem annál azért jóval több: szülés felkészítő (mi vár ránk szülés során), lelki tréning (hogyan készüljünk fel a világ egyik legszebb élményére) és egyben tanácsadás is (mit és hogyan kell majd tennünk, ha megérkezik a babó) :-)

Nagyon fontos, hogy bízzunk benne, már az elejétől, engedjük el magunkat és tartsuk be az utasításokat és gyakorlatokat, mert én már most tudom, hogy milyen jó lesz így felkészülve menni a szülésre és remélhetőleg minden egyszerűbb lesz, most hogy már tudom mit is kell tennem pontosan (fejben a lista már összeállt :-))

Magáról a tornáról csak jót tudok mondani, mindenhol, mindent gyakorlatilag átmozgat, nem beszélve a légzéstechnikáról ami az egésznek az alapja és ami nélkül már nem is tudnám elképzelni a tornát.

Ilyen felkészítés után, már minden könnyedén fog menni! Mindenkinek csak ajánlani tudom :-)

H. Erika


Edina kismamatornája nemcsak fizikailag segített a szülésre való gyakorlati felkészítésével, de lelkileg is nagyon fontos kapaszkodót nyújtott. Sosem kellett azt éreznem, hogy magamra maradtam a szüléssel kapcsolatos félelmeimmel, mert hozzá mindig fordulhattam bármilyen e fajta kéréssel, kérdéssel.

 A regeneráló tornáról is csak jókat tudok mondani: nagyon hatékonyak, változatosak, jó hangulatúak az órák. NEVETVE SZENVEDÜNK... Csak győzd utána az izomlázat! :-)

 Gabi


Egy barátnőmtől kaptam meg Edina telefonszámát azzal a felkiáltással, hogy ő neki köszönheti azt, hogy a vajúdás és a szülés alatt mindig tudta, mikor, mit és hogyan csináljon, és a szülésről most annyit tud mondani, hogy élete egyik legjobb élménye volt... hála Edinának. Úgy éreztem, ezt én sem hagyhatom ki, bár nem kicsi távolságot kellett megtennem minden alkalommal a tornára, de megérte! Nem csak a fizikai karbantartás, a légzőgyakorlatok, a vajúdás alatti konkrét teendők, pozíciók, mit, mikor, hogyan, minden eshetőségre felkészülve, a kitolási szak pozíciói, lehetőségei az adott szülőszoba lehetőségeire lebontva, hanem az apukák felkészítése, az összes teendő rutin szintre való begyakorlása az, ami nekem nagyon sokat segít, hogy magabiztosan álljak a szülés előtt és remélem nemsokára a gyakorlatban is alkalmazni tudom. Nem csak gyakorlati útmutatás az amiből sokat tanultam, hanem az órák előtti és alatti kérdésekre adott válaszok, az elméleti ismeretek, amiket Edinától kaptunk, nagyon fontosak voltak. Köszönöm!

H. Judit


"Amiatt jelentkeztem a tornára, hogy a terhesség alatt is formában tudjam tartani magam és megismerhessem azokat a gyakorlatokat, amiket bátran lehet végezni ebben az időszakban is. Az elvárásaim teljesültek és ezen felül még olyan információkkal is gazdagodhatok a beszélgetések alkalmával, amiket tudok hasznosítani a mindennapok során. Lehet kérdezni és mindig van lehetőség a problémákat is megvitatni, csak ajánlani tudom mindenkinek."

Heni


"...fél 10-kor egy jól irányzott mozdulattal elindította dokibácsi a szülést... fél 1-kor oxitocint kaptam... A fájások nagyjából 2 és 3 óra között voltak igazán komolyak és akkor már nem legénykedtem annyira... Inkább szorgalmasan csináltam a nagy gumilabdán a kismamatornán tanult vajúdási pozíciót... az edinakismamatornát tapasztalatom alapján inkább csak javasolni tudom mindenkinek, aki hasonló élményre készül... Meggyőződésem, hogy ez segített abban, hogy Réka már 4 órakor megérkezett. Ezen a gyorsaságon még a dokibácsi is meglepődött :-)"


Sziasztok!

Szerintem teljesen természetes, hogy az ember fél a szüléstől, de nem kell fölöslegesen hergelni magunkat. Én jártam kismamatornára, ahol annyira "belénk verték" a légzési technikákat, és azt hogy mikor mit kell csinálni, mire lehet számítani, hogy már szinte vártam is a szülést... Én azt tudom javasolni, hogy aki teheti , menjen el kismamatornára és ha már ott van akkor gondoljon arra, hogy minden fájással előrébb kerül ahhoz, hogy a csöppségét megláthassa. Ez nekem rengeteget segített... A tornának köszönhetően végig tudtam fegyelmezni a testem, a légzésem... Ajánlom mindenkinek a www.edinakismamatorna.hu -t!!!!!! :-) Sziasztok!

Katus 2007.


"Szia Edina, el sem tudod képzelni, mennyire hálás vagyok: mintaszülésem volt... Végig sétálva, állva vajúdtam, levegőztem, préseltem... ahogy nálad tanultam és nagyon meg lettem dicsérve, mennyire jól csinálom. Fél 1-kor értem be a kórházba... 4.39 perckor ki is bújt Bori... Élmény volt a szülés, amit nagyon nagy %-ban neked köszönhetek, úgyhogy köszönöm is nagyon."

Orsi


Szia Edina!

...a legnagyobb boldogsággal gondolok rád és az óráidra...

Puszi Bogi


"Ha egy szóval akarnám összefoglalni, akkor Edina a biztonságot tanította meg számomra. Fizikailag, szellemileg és lelkileg egyaránt tökéletesen felkészített arra engem és a páromat is, hogy a szülés alatt biztonságban érezzük magunkat és a babánkat is, ne féljünk a fájdalomtól és bármilyen körülmények között hatékonyan tudjunk segíteni egymásnak. A papás foglalkozás után a párom - aki a terhességem alatt végig bizonytalan volt abban, hogy bejön - e a szülésre - teljesen komolyan azt mondta: " Anya! Ha úgy alakulna, hogy otthon kell szülni, én már le merném vezetni." Köszönjük Edina!


Hosszas, kissé kétségbeesett keresgélés után akadtam rá az interneten Edina tornájára - sokféle honlapot megnéztem, de ez volt az első, ami igazán szimpatikus volt. Ami fontos volt, hogy kis csoportokban folyik a torna és rengeteg pozitív visszajelzést olvastam róla. Ha valaki félt a szüléstől, az én vagyok és ráadásul nagyon keveset tudtam róla, csak rémtörténeteket hallottam, egészen addig, amíg el nem kezdtem Edinánál a tornát. Rengeteg információt kaptam a szülés folyamatáról, mindent megkérdezhetek, ami csak felmerül bennem és persze nem utolsó sorban nagyon jól megmozgat és kikapcsol amit az órákon csinálunk. Edinának óriási szíve van, imádja a kismamákat és a picikéket, pillanatokon belül átragad a lelkesedése és a nyugalma, amivel a szülést kezeli. Még nem vagyok túl a szülésen, de elértük, hogy - bár van bennem egészséges félelem, izgalom - úgy vágok neki az utolsó napnak, hogy biztos vagyok benne, hogy feltalálom majd magam, tudom használni a tanultakat és azok közé fogok tartozni, akiknek ez az egész egy óriási kaland lesz és nem rémálom. Alig várom, hogy kisfiamat megmutathassam Edinának- addig is: hálás köszönet!!!!

T. Krisztina


Kedves Edina!

3 éves császármetszéssel született faros kislányom után egy ismételten faros terhességgel mindössze némi mozgás reményében érkeztem óráidra. Hamar világos lett, inkább szülésfelkészítőre járok, mint kismamatornára. Végre valaki érthetően, szakszerűen felvilágosít mire számíthatok! Nem egyórás program egy óra, de nincsenek is bennem félelmek és kérdőjelek, beszéltünk (sőt gyakoroltunk) minden szüléssel, babavárással és babagondozással kapcsolatban, miközben kellően át is lettünk mozgatva. (Nagyobbik lányom mellett így megnyugtató mértékben, intenzíven foglelkozhattam egy héten kétszer 2 - 3 órát a kisebbikkel való terhességemmel is, KIVÁLÓ!)

A plusz kilók ellenére sem tunyultam el és nem tartom véletlennek, hogy babám végül úgy döntött, megfordul (kb. 33. héten), esélyt adva annak, hogy talán én is megtapasztalhatom a szülés élményét. Most bármelyik pillanatban várom a nagy kalandot és akárhogy is lesz, én köszönöm az eltelt 3 hónapot, Te biztosan mindent megtettél azért, hogy ne a műtőben végezzük és minden rendben legyen!

Szívből ajánlom minden kismamának, hogy járjon el legalább néhány hetet tornázni és apával menjenek el egy szülésfelkészítőre Hozzád, ennyi nem sok fáradság, de maximálisan megéri! Meggyőződésem, hogy ennyi testi és lelki felkészüléssel töredéke lehetne a császárok száma és többszöröse a sikeres és pozitív élményű természetes szüléseké, illetve pótolhatatlan az a nyugalom, ahogy a férjem és én most várjuk, mi fog történni napokon belül.

Üdv: M. Anita


"Szia Edina!

Végre van egy kis időm...szóval amikor beszéltünk telefonon a következő előjelek mutatkoztak: pár napja leereszkedett a hasam és a nyákdugó néhány részletben távozott... Aztán jött az első fájás reggel... erős menstruációs görcshöz hasonlított... Ezt követte az otthon töltött 6 órás vajúdás, 10, majd 5 perces fájásokkal. Minden szünetben végeztem fájáserősítést, valamint a férjemmel a tanult módon vajúdtunk...a kórházba érkezés és a szokásos protokoll után már 3 perces fájásokkal beállt az ágyzár, nem bírtam volna állva elviselni, ami ez után jött az tényleg leírhatatlan... Az egyik vizsgálat alatt elfolyt "spontán"a magzatvíz, kellett oldalt fekve is vajúdnom...és amikor már öt ujjnyira tágultam, nem éreztem a tolás kényszert 3 - 4 fájás erejéig átültettek a labdára...Végül nyomtam mint az állat, a lábam kengyelbe,este fél 9-kor 10-12 nekifutásra kitoltam Leát, minimális gátmetszéssel, 3900 gramm és 55cm!...Utána semmi fájdalom, csak megkönnyebbülés. A légvétel nagyon fontos volt, hiába koncentráltam, sajnos kapkodtam a levegőt ezért kezdett zsibbadni az arcom, meg remegni a lábam, de észnél voltam és korrigáltam, amennyire tudtam...a vajúdás azt hiszem mindenben tükrözte az általad tanítottakat...Az EDA-t meg bírtam állni, ezért büszke vagyok magamra... Én nagyon hasznosnak találom az óráidat, egyrészt mert végig jó kondiban maradtam a terhesség alatt (és most is hogy a lányom 12 napos majdnem visszanyertem az eredeti alakomat), másrészt magabiztosságot nyújtott, hogy elméletben ismertem a folyamatot és nem pánikoltam be, harmadrészt az elmélet, a jó tanácsok a gyermekágyas időszakra is kifejezetten javamra váltak/válnak.

Köszi mindent...!

Puszi, H. Edó


Kedves Kismamák!

Legnagyobb sajnálatomra én most épp nem vagyok kismama, de a világ legszebb állapotát - melyet a még gyönyörűbb és soha el nem múló állapot, az anyaság követ - szeretném újra és ha a férjem is egyetért, akár többször is átélni. Várandósságom ideje alatt Edina óráit látogattam és bár a honlap tele dicsérő és munkáját méltató mailekkel, én is csak superlativusokban tudok beszélni róla és felkészítő tevékenységéről. Hosszas keresgélés után találtam meg őt (épp a honlapon olvasott kommentek alapján döntöttem Edina mellett) és 4 hónapon keresztül heti két alkalommal szinte megújultam a kezei között! Még ha fáradtan, a munkától kicsit elcsigázottan, idegesen is érkeztem, a közös óra után mindig feltöltődve, energiától duzzadva (bár kicsit remegő, kezdetben izomláztól sajgó végtagokkal:) indultam haza. Edina katonás, ugyanakkor végtelenül kedves, odafigyelő stílusa számomra panaszmentes terhességet és egy szupergyors, problémamentes, pozitív élményként átélt első szülést eredményezett. Csípőlazító, - széthúzó gyakorlatai a nem "ősanya" alkatú lányoknak is garantáltan segítenek, nem beszélve Edina szellemi, lelki felkészítő munkájáról, mely kiterjedt biológiai és pszichológiai ismereteken alapszik. Edinának mindenkihez van kedves, bíztató szava: elvárja ugyan, hogy maximális erőfeszítéssel végezzük a munkát, de sosem szól azért, ha valaki láthatóan elfárad egy számára nehéz gyakorlatsor alatt és azt idő előtt abbahagyja. Edinától mindig lehet kérdezni és ő a lehető legrészletesebben, saját és kismamái tapasztalataiból merítve osztja meg javaslatait, véleményét a sokszor bizonytalan kismamákkal. EMBERKÉNT,NŐKÉNT, KÉT GYERMEK ÉDESANYJAKÉNT és TRÉNERKÉNT is tisztelem Őt; változatos óráit - melyeken a vajúdási és szülési pozíciókat is alaposan begyakoroljuk - minden olyan kismama figyelmébe ajánlom, aki testileg -szellemileg felkészülten, a legjobb formáját nyújtva kíván nekivágni a szülés egyedülálló élményének és a pocaklakó babáját is a legjobb kezekben szeretné tudni. Ezúton is köszönöm Edina munkáját, melynek egészséges, boldog gyümölcse az én gyönyörű kislányom, Lilla.

Gy. Edit


"Hogy mit tanultam Edinától?

Már a második terhességemet kíséri végig Edina. Éreztem a torna, a fizikai felkészülés szükségét a plusz 20 kg cipeléséhez, a kondícióm megtartásához, a jó közérzetemhez. Azt gondoltam, hogy tornázunk egy kicsit és megyünk haza, de a torna mellett kaptam egy nagyon jól felépített tudásanyagot, egy kellemes társaságot, jó beszélgetéseket, vidám csapatot, ahol megtanultuk a vajúdási pozícióktól a légzéstechnikákon át azt is, hogy igenis képesek vagyunk mi, "modern" nők is természetesen szülni, képesek vagyunk figyelni az ösztöneinkre, és úgy részesei lenni a gyermekünk születésében, hogy nem szenvedői, hanem tudatos figyelői, irányítói legyünk ennek a szép folyamatnak. Megtanultuk azt is, hogy a "fájdalom a barátunk", hogyan viseljük. És az apukák is ki lettek képezve, így nem tehetetlenül, hanem aktív segítőként tudtak jelen lenni a szülésnél."

Üdv. Angi


"Edina kismama tornájának köszönhetem, hogy terhességem utolsó hetében is még aktív és tevékeny maradtam. Ezek a foglalkozások biztosítják azt a fizikai erőnlétet és szellemi felkészültséget is, amely segítségével bátran nézek a szülés elébe. Kösszi Edina :-)"

R. Andi


"Sziasztok! ...Ez igazából nem csak torna, hanem nagyon komolyan felkészít a szülésre is. Én is érdeklődtem annak idején, és úgy hallottam, hogy több helyen tartanak felkészítést, de ezek valójában csak amolyan "lötyögésre" jók. Aztán a védőnőmtől kaptam egy telefonszámot, így akadtam rá Edinára... Az a jó benne, hogy kellően átmozgat, utána pedig minden alkalommal egy-egy vajúdási és egy szülési pózt gyakoroltunk. A légzést, a mozdulatokat, mindent annyira belénk nevelt, hogy a szülés után akik odajártak mind azt mondták, hogy nem tudják elképzelni, hogy mások hogyan tudnak szülni enélkül a tudás nélkül. Ezen kívül a szüléshez közeledve tart egy papás felkészítést is. Elmondja , hogy mikor mit kell csinálni, hogyan segíthetnek, megtanítja a masszírozást...Egy tényleg - nagyon - szuper kismamatorna..."

Üdv, Erzsó! 2000.


"...Alig vártam, hogy a 21. héttől elkezdhessem a tornát Edinával. Mindig sportoltam, mozogtam. Magamtól nem akartam edzeni, szerettem volna ha egy szakember irányítása alatt tudom sz erőnlétemet a babavárás idején megtartani.Nem csalódtam! Edina órái, mentalitása, szaktudása és empátiája amit kerestem. Most a 34. hétben járok. A várandóságom előtt sokat fájt a hátam és a derekam, nyoma sincs ezeknek a problémáknak amióta heti 2x kismama tornázni járok. Mindenkinek szívből ajánlom, hogy szánjon időt és energiát ez alatt a 40 hét alatt, amelyet "együtt" tölt születendő gyermekével, hiszen olyan hamar elrepülnek ezek a percek.Tegyen meg mindent, hogy felkészülten segítse a kis jövevény megszületését, megkönnyítve ezzel saját magának is a szülés pillanatait.A tornán más kismamákkal eltöltött idő, beszélgetések, és a sok jó tanács, amelyet Edina foglalkozásai alkalmával kapunk mind ez irányba vezet. Köszönöm Neked Edina!"

F. Tünde


Mind a regeneráló mind a szülésre felkészítő foglalkozásokra jellemző a száz százalékos odafigyelés minden résztvevőre, a szakmai felkészültség, amelyhez kiváló magyarázókészség társul. Biztonságérzettel tölt el, hogy egy rendkívül pozitív kisúgárzású, fejlett empátiás készséggel rendelkező aktív és megújuló tudással bíró ember vezeti a foglalkozásokat. Edina személyisége és hozzáértése kellemes és eredményes órákat garantál.

Dr. Szonja


Edina jó hangulatú, vidám, lendületes órákat tart, melyeken nem csupán légző- és tornagyakorlatokat végeznek a kismamák, hanem részletes, mindenre kiterjedő felkészítést kapnak a szüléshez és az azt követő időszakhoz. Szívesen ajánlom mindenkinek, aki nemcsak könyvekből, hanem ily módon szeretne a baba fogadására készülni.

Emese, gyógytornász


Idén jubilálok, ugyanis 10 éve járok hozzá kisebb megszakításokkal. Ez a szám szerintem többet mond ezer szónál... Mindez annyit jelent, hogy azt kapom, amit várok és ami megfelelő nekem.

2005. Györgyi


Edina kedves és szakmailag igen alaposan felkészült. Stílusát meg kell szokni, mert elégé bőbeszédű, ám ez az órákat nem zavarja. nincs két egyforma óra, mindig mások a gyakorlatok, még akkor is, ha ugyanarra az izomcsoportra dolgoztat.

Nelli


Többek között azért szeretek Edinához járni, mert mindig jut idő a torna előtt /alatt/ közben olyan beszélgetésekre is, amikor megtudhatunk olyasmiket, amiről az orvos és a szakirodalom nem beszél. Megnyugtat, ha megoszthatom a tapasztalataimat és beszélhetek a(z esetleges alaptalan) félelmeimről. Ezen kívül persze bízom abban, hogy a torna fizikailag is segíteni fog a szülésnél; azon kívül, hogy önbizalmat és erőt ad. Jó szívvel ajánlom majd Edinát barátnőimnek is!

MSE


Elöször egy barátnőmtől hallottam az Edina féle kismamatornáról. Mivel mindenképpen szerettem volan tornázni a terhesség alatt is, gondoltam kipróbálom. A foglalkozások a szülésre való felkészülésben, mind a fizikai erőnlét tekintetében, mind pedig a szülés folyamatának megismerésében, illetve az annak során alkalmazandó /alkalmazható/ technikai elemek elsajátításában segítettek. Hogy milyen nagy mértékben, azt különösen most a szülést követően tudom felmérni igazán. Nagyon könnyű és gyors szülésem volt. Köszönöm Edina!

Reni


Köszönjük, hogy jobb fizikai állapotban voltunk és több oxigénhez jutottunk tornádnak köszönhetően!

1999 - Edina & Samu


Köszönjük a segítséget, a jó tanácsokat, a kedvességet és a papás felkészítést is!

Tündi & Attila


Köszönöm szépen, hogy a 3 hónapos felkészítés során, jó kondiba hoztad a Mamit, így jobban bírja a strapát!

Bazsi és Szülei


Nagyon köszi, hogy olyan türelemmel viselted rapszódikus programjaimat és köszi a sok kedvességet meg a jó tornázást is! Isten áldja életedet, munkádat!

'98. július Hajnal ref. Lelkész


...Szeretnénk megköszönni, hogy olyan lelkiismerettel felkészítettél engem / minket a nagy "élményre"!...

1996. Panka és anyukája


Remélem e rövid levelünk jó egészségben talál és intenzíven segíted a kismamákat a szülésre való felkészítésben, ahogy azt velünk is tetted... Ezúton is szeretnénk ezt Neked megköszönni!...

Lili és Ágnes


Köszönjük az isteni tornagyakorlatokat, sosem hittem volna, hogy ez a 9. hónapban is ennyire jól tud esni!

Bea és Bence


Köszönjük, hogy nay pocakkal is jól megdolgoztattál minket, és sok jó tanácsot adtál arra a pár nehéz órára. Sokat segített!

2001. nov. Éva, Balázs és Panka


...Köszönjük a tornát, nagyon szerettünk Hozzád járni!...

2003. Angéla és Zsófi


...Szeretném megköszönni minden segítséged, lelkes támogatásod... Borzasztó hálás vagyok azért a néhány, számomra nagyon tartalmas és hasznos óráért, amit a tornán, szülésfelkészítőn, nevezzük bárhogy is, a "tanítványodként" tölthettem... Norvégiában a szülés megindulásakor biztosan gondolok majd Rád és megpróbálom hasznosítani a tanultakat... Kívánok Neked és családodnak jó egészséget, munkádhoz további sikereket.

Sok szeretettel: Viki 2006. 03.


...Szóval megérkezett drága kislányunk!... Ezúton is szeretném, szeretnénk megköszönni a segítségedet, nagyon sokat jelentett! Bár a szülésnél nem kellett (sajna) használni a (császár) miatt, de akkor is sok mást is tanultam...

B. Ági és Fanni


"Dani már lassan 2 hónapos lesz, de még mindig sokszor gondolok arra a napra, amikor megszületett. Ilyenkor eszembe jutsz Te is és a kismamatorna, mert azt gondolom, nagyon sokat segítettél nekünk. A kisfiunk születésénél (mintha ott lettél volna :-) ! ), köszönjük mindhárman! Sok szeretettel gondolok Rád, s remélem mihamarabb találkozunk a tornaórákon!"

 Puszil Apa és Dani is

F. Zsuzsi


... Büszke anyukaként küldöm e pár sort... A szülés első babához képest nagyon könnyű volt, és ebben Neked óriási részed van! Igyekeztem mindent úgy csinálni, ahogyan tőled tanultam... Éjfél előtt 10 perccel érkeztünk a kórházba, és 1 óra 40 perc alatt körülbelül a 6. tolóra megszületett a kicsi lány... Apa rengeteget segített, és sokat emlegetett téged, hogy mennyi mindent tanult a papáson!...

Köszönet mindenért: Enikő, Eliza és Zoltán


B. Kristóf Benedeknek hívnak és szeretném megköszönni Neked, hogy anyát formába hoztad a szülinapomra, és így sokat tudtunk segíteni egymásnak az alatt a 10 - 20 órácska alatt míg végre 2006. december 21-én megszülettem!

Kristóf


... este 10 órakor otthon elfolyt a magzatvíz, 11 órára kórházba értünk, beöntés alatt már fájásaim voltak... hajnali 1 óra 29 perckor Tomi baba megszületett... AZT MONDTÁK ÚGY CSINÁLTAM MINTHA TANULTAM VOLNA :-) !!!

Kriszti és a fiúk


... nagyon élveztem az órákat és nagyon hasznosnak is bizonyultak. Bár a vajúdásom gyors volt, de a kitolásnál jól jött a hasprés, és ami engem is meglepett picit, hogy apa annyira megtanulta amit mondtál és olyan jól tudott nekem segíteni! Köszönjük és minden jót kívánunk a további munkádhoz!

Marci, Juca, Csaba


...Nov.2-án 21.45-kor megszületett T. Benedek Péter, 3430g 54cm.Hajnal 3-kor elfolyt a magzatvizem, spontán szülés volt csak kicsit sokáig tartott, de nagyon meg lettünk dícsérve a papával együtt. Mindenki jól van :-)! Köszönöm a felkészítést és a sok jó tanácsot! Puszi.

Tündi


...megszületett Luca baba, 54 cm és 3490 gramm...teljesen természetes úton szültünk, gátvédelemben! két kitolás volt össz.! Vajúdás közben lelki füleimmel hallottam a hangodat! Mindenképpen hasznos volt a torna. Meg is dícsértek, hogy milyen fegyelmezett voltam. Köszi mindent...

Dr. Szilvi 2008.


"Igazán kivételes ember! Örök vidámságával, dinamizmusával, pozitív hozzáállásával egy élménnyé varázsolt nekem 5 amúgy is gyönyörű hónapot! Mindig örömmel gondolok rá, és remélem, ezt egyszer újra átélhetem Sosem fogom elfelejteni!

H. Orsi


SMS:

"Drága Edina! Olvastam a lapján a "LEG" dolgokat, és ennél megnyugtatóbb, egyszerűbben leírt mondatokkal még nem találkoztam. Komolyan elérzékenyültem, hogy ön nem kerít akkora feneket a babavárásnak, és valóban szeretettel közelíti meg a kismamát. Köszönöm szépen! K. Gabi"


...Zsombor, 3250 g és 53 cm. Mindketten jól vagyunk... Természetes úton, 3 óra alatt bújt ki...Köszönjük nagyon a segítségedet a várandóság alatt!...

Marietta


...megszületett Ádám, 3550 g, 57 cm. Kb. 7 órás vajúdás, 3 tolófájás... Sokat segítettek a Tőled tanultak, köszönöm!

Tímea


...szóval Edinám, sokat számított hogy jártam az óráidra. Reggel 5-kor mikor bementünk a koribam még csak 2 ujjnyira nyíltam meg és 8:05-re már megszületett a baba. Köszönöm.

T. Rita


...Nekem sikerült megtalálnom a számomra tökéletes megoldást az Edina által tartott torna formájában. A mellett, hogy célzottan a szülésnél szükséges izomcsoportokat átmozgatjuk, igen fontos része a foglalkozásoknak a különböző légzéstechnikák gyakorlása ill. az ide kapcsolódó "elméleti tananyag" átbeszélése. Már túl vagyok a 15. tornán is, de még nem volt két egyforma óra - tehát megunni sem lehet :) - és ami számomra a legfontosabb: engem magabiztossá és felkészültté tett a szülésre (pedig a kórházban is voltam szülésfelkészítőn ill. az orvosom is nagyon készséges, mégis az Edinánál tanultakat tartom e magabiztosság alapjának)

Rita


...zseniális a csaj, aki tartja. Neki köszönhetem, hogy kontrolálni tudtam végig a testem és hogy a technikákkal, amit tanultam, elviselhetővé váltak a fájdalmak és felerősödtek a fájások. Szuper szülésem volt, minden fájdalommal együtt!!! Pedig piszkosul fájt ám!

Kata


...köszönjük, hogy annyit segítettél nekünk, szeretettel gondolunk Rád

Eszti mami és Zsófi baba


Sajnálom, hogy nem tudok járni hozzád már, biztos a babás torna is olyan szuper mint a szülésfelkészítő volt... Sokszor jut eszembe, hogy milyen jó volt hogy jártam hozzád és milyen sokat segített a szülésnél... A szülésznő is megdícsért minket... Még egyszer, így utólag is köszönök mindent.

Ö. Szilvi


...nagyon hiányzik a torna...A szülés szerencsére gyors volt, neked köszönhetően... Nagyon megkönnyítette a vajúdást mikor Soma masszírozott, akkor szinte nem is fájt (?), ez egy nagyon hatásos módszer, köszönjük neked... Azt hiszem este 10 körül kezdődött, a magzatvíz szerintem vizelettel távozott... 2óra 37-kor megszületett Panna 58 cm, 3,39kg...

Nóri


... 21.38-kor megszületett Karina, 3280g, 56cm és csodálatosan szép... 16ó elfolyt a magzatvíz, ezután sem ment semmi szokványosan, azonnal brutál fájások... nincs fájásszünet...a tolófájások túl intenzívek, eltörött a farkcsontom, vagy mi az!... Egyetlen normális dolog a babán kívül a gátmettszés 2 öltéssel!... Rettentően megdícsértek, pótolhatatlan lett volna a rengeteg segítséged, leírhatatlanul nagyon köszönöm!

Angi


A terhestorna kellemesen átmozgat minden izomcsoportot, serkenti a vérkeringést, de számomra a légzőgyakorlatok, vajúdópózok és szülési technikák tették nélkülözhetetlenné mindkét várandósságom alatt.

A regeneráló torna elég kemény, igazán segít, hogy az ember visszanyerje szülés előtti kondiját és alakját.

K. Erika


"Drága Edina!

Vasárnap éjjel nagyon rövid vajúdás, gyors tágulás után 4. tolóra megszületett kisfiunk, Ákos 3470 grammal, 54 cm-rel... Mindenki agyon dicsért, milyen ügyes voltam, de én tudom, hogy mindezt Neked köszönhetem! :-)"

ENCSI


"Előző terhességem során sajnos még nem ismertem Edinát, ennek meg is lett a böjtje: a derekam és a szeméremcsontom elviselhetetlen fájdalma a terhesség 5. hónapjától szinte lebénított. Most a második babával a 20. hét óta járok rendszeresen tornázni, és ez a 39. terhességi héten sem okoz még gondot. Nem fáj semmim, a kislányommal még nagy pocakkal is szaladgálunk, hógolyózunk, nem vagyok fáradékony, vagyis ez a terhesség teljesen problémamentes. Aki egyszer jár Edinánál, és megtapasztalja a torna előnyeit - ami nem is igazi torna, hanem sokkal inkább szülés előkészítő, melyet hastánc és jógaórákkal vegyít - biztosan azok közé a lányok közé fog tartozni, akik szinte Edinától indultak a szülőszobára. Ja, és a megfelelő oxigén ellátás miatt a pici is sokkal mozgékonyabb lesz a pocakban..."

Puszi: Anna


"Kedves Edina!

Az első órádon már ráéreztem, hogy nagyon jó szakemberrel találkoztam, aki két lélegzetvétel közt is ontja magából a tanácsokat a babavárás minden gondjáról - öröméről. Élvezetes volt látni az egybeesést, ahogy a hasamban lévő csöppség is tudomásul vette, hogy nálad bizony dolgozni kell - hetekig az óráidon volt a legélénkebb.

Később ráébredtem, hogy mindaz, amit tőled kapunk nagyon sok szűrőn átjutott, sallangoktól megtisztított, de bőséges forrás. Azon pedig egy kicsit mindig meghatódom, hogy ebből a forrásból te figyelmes szeretettel, két kézzel, nagy szívvel, méricskélés nélkül adsz - személyes idődből, személyes életteredben. Talán mert ez tényleg ritka manapság... Szerencsésnek tartom magam, mert klassz testi - lelki vezetőt kaptam életem nagyon fontos szakaszában, aki mellett a fizikai erőnlétem, a bátorságom és a józan eszem is megmaradt. Az a sanda gyanúm, hogy a szülés után is a te szárnyaid alatt fogom összekapni magam."

B. Andi


"Drága Edina!

Mindenki a csodámra járt, mert híre ment a gyors szülésemnek... Másfél óra otthoni vajúdás után 18.45 órakor kórház, 20.45 órakor megszületett B. Noémi Csenge... Mindent úgy csináltam, ahogy tanítottad... Gát maradt, EDA nem volt... Nagyon köszönök mindent!..."

Tímea


"Kedves Edina!

Köszönjük, hogy segítségeddel nagyon szép szülésélményben volt részünk a férjemmel együtt, s hogy sikerült a torna alkalmazásával kezelnem a fájdalmakat s világra hoznom fájdalomcsillapítás nélkül, teljesen természetes úton várva várt kislányunkat. Hálás szívvel gondolok Rád!

Sz. Kata


"Első tornatanár nénim részére! :-)

Kedves Edina!

Köszönöm, hogy anyát és engem ilyen jól felkészítettél a szülésre. Kívánom, hogy legyen még sok ilyen elégedett kisbaba szerte az országban!"

M. Nóri baba


"Nagyon szeretem Edina foglalkozásait, mert változatosak, vidám hangulatúak, rengeteg fontos és érdekes dolgot megtanultunk a terhességről, szülésről, újszülött gondozásról, gyermeknevelésről, ezáltal önbizalmat ad, és mert jól átmozgat, nem hagyja eltunyulni a kismamát... Olyan gyakorlatokat is elvégeztet velünk, amit magunk sem gondoltunk hogy meg tudjuk csinálni ekkora pocakkal :-) Remélem, hogy élesben is tudom majd alkalmazni a nála tanultakat..."

V. Judit


"25 hetes korom óta járok Edinához kismamatornára, és azt kell mondjam, hogy ennyire lelkes, felkészült, segítőkész oktatóval még nem találkoztam. Elhivatottsága, nyíltsága a kismamák felkészítésében a szüléshez rendkívül magas... Sokszínű tornagyakorlataival, amelyet minden erőlködés nélkül ad le, mutat be változatosan kombinálva az órákon elősegíti, hogy a mamik izomzata felkészülhessen a szülésre. Átmozgató gyakorlatainál minden izomcsoportot megmozgat, ami fontos a szülésnél úgy, hogy a nyújtás és a levezetés miatt még soha nem éreztem kínzó izomlázat, mégis rendesen megdolgoztat minket. A terhességgel kapcsolatban felmerülő összes problémában tanácsaival segít /akár telefonon keresztül is!/... Én nagyon örülök hogy Edinához eljutottam és minden kismamának szívből ajánlom Őt !"

Mónika


"...Első terhességem 18. hetében kezdtem Edina óráira járni. Amiért nekem nagyon bevállt, pontokba szedve a következő:

Erősítő gyakorlatok - segítségükkel a terhességem végéig sikerült a fittségemet megőrizni, célirányosan végeztünk... fejlesztő és szintentartó gyakorlatokat, melyek fő célja testünk szülésre való felkészítése.

Vajúdó - és kitolási pozíciók, gyakorlatok - segítségükkel kellően felkészültem a szülésre, azaz úgy mentem a szülőszobára, hogy tudtam, hogyan gyorsíthatom vagy tehetem elviselhetőbbé ezt a folyamatot. Terhességem végére már készségszinten mentek ezek a gyakorlatok, tehát a szülőszobán is tudtam kellően öszpontosítani és magunkra figyelni. Mivel nagyon sokat beszélt a szülés szakaszairól is, ezért pontosan tudtam, mikor mi történik velünk. Ilyen mélyen senki nem magyarázta el a "miérteket és hogyanokat" és azt, hogy milyen orvosi utasításra hogyan kell reagálni. Légző gyakorlatok - habár császármettszéssel szültem és fiam nyakán háromszor volt megtekeredve a köldökzsinór, a helyes légzésnek köszönhetően nem alakult ki nála oxigénhiányos állapot, még csak ráutaló jel sem volt. Mivel ezeket a gyakorlatokat szintén készségszínten tanultam meg, a fájások sem zavartak meg abban, hogy helyesen alkalmazzam őket. Szülésznő visszajelzése alapján rendkívül fegyelmezetten vajúdtam a szülőszobán. Mellmasszírozás - ezekkel az egyszerű mozdulatokkal elkerültem a tejbelövelléssel kapcsolatos kellemetlenségeket és könnyebbé tudom tenni kisfiam számára a szopizást.

Papás felkészítés - ez az óra nagyon sokat segít abban, hogy a kismamák partnerei pontosan tudják hogyan segíthetnek párjukon... Itt az uraknak / partnereknek is lehetőségük van kellő információt szerezni arra vonatkozóan, hogy mi történik az anyukákkal, amivel adott esetben ők is elkerülhetik a pánikhangulatot, vagy a helyes mederbe terelhetik a leendő anyukák viselkedését."

K. Szilvi


"Kedves Edina!

...Habár te még nem ismersz engem, csak anyát (G. K. Kata), én nagyon is jól ismerem a hangodat, mert annyiszor hallottam, amikor anya nálad volt tornán: be - kettő - három - kifúj stb... Aztán egyszer csak apától is ezeket a frázisokat hallottam még anyában az utolsó órákban... Képzeld el, hogy annak köszönhetően is, hogy anya járt hozzád tornázni, és olyan erős volt, én 3850 grammal, 55 cm-rel jöttem a világra, elég gyorsan, rögtön a születésem után az APGAR értékem első percben 9 az ötödik percben pedig 10 volt... Örülök, hogy anya hozzád járt tornára, jó tippeket adtál neki az előcsalogatásomat illetően is..."

Sok puszi: BETTI BABA


"Edina tornájára 16 hetes, nulla kondícióval rendelkező kismamaként érkeztem, aki már a második emeletre sem tudott egy kiadós fújtatás nélkül feljutni. Jelenleg a 33. héten járok, ha tehetem lift helyett gyalogosan vágok neki a lépcsőknek, jól érzem magam a bőrömben, tökéletes a közérzetem. A rendszeres torna hatására elkerül a várandós nők örök nyűgje, az ittfáj - ottfáj - amottfáj szindróma, és a derékfájás, mint tipikus kísérőtünet is hiányzik a szótáramból.

Az órákat nagyon élvezem, különösen azért, mert a kb. másfél órás programból egy óra torna, fél óra beszélgetés sokkal komplexebb élmény, mintha otthon hajolgatnék a tv előtt valami slágerdvd-re. Első babás anyukaként annyi hasznos infót kaptam a várandósság - szülés - babagondozás témakörben az elmúlt négy hónapban, hogy a kórházi szülésfelkészítőt már ki fogom hagyni! Ami nagyon tetszik az órákon, hogy itt nem egy hagyományos aerobik - vagy tornaóra kismamáknak leegyszerűsített és könnyített verziójával találkozunk, hanem kifejezetten azokra az izomcsoportokra és mozgásformákra koncentrálunk, amik a jelen állapothoz illenek és a szülés során majd szükségesek lesznek.

Külön kiemelést érdemel Edina által tanított, szülés során használandó speciális légzéstechnika, ami a hosszú hónapok alatt szinte rutinszerűvé válik és pszichésen is segít felkészülni a majdani élményre. Bár még nem szültem, és tudom, hogy akár elképesztő fizikai fájdalmak várhatnak majd rám, még sincs bennem félelem, mert annyiszor átvettük a folyamat menetét, és az egyes fázisokban alkalmazható technikákat, hogy tudom mikor mit kell majd tennem, amivel a baba világrajövetelét elősegíthetem.

Ja, és ne feledkezzünk meg Edina meglehetősen egyéni stílusáról sem. Három ember energiája szorult bele, és ez a vitalitás az órák hangulatát is alapjaiban meghatározza :-)"

P. Judit


"35. hetes kismama vagyok és a 20. héttől járok kismamatornára Edinához. Semmiért sem hagynám ki, mert a torna nem csak remek kondíciót ad a terhesség alatt, de egyben minden kérdésre válasz is kaphatunk, ami érdekel a várandóssággal kapcsolatosan. Emellett rengeteg pozitív energiát kapok Edinától és persze az odajáró kismamáktól is. Azóta nem okoz gondot felmenni gyalog az ötödikre, holott a 20. héten már a második emeleten meg kellett állnom levegőt venni. Jó hatással van az izomtónusomra, a vérkeringésemre, nem vizesedik a lábam és nincs semmilyen egyéb testi problémám sem. Nem is beszélve a lelkemről! Nyugodtan és boldogan várom a szülést és a babázást! Köszönjük Neked Edina!"

Puszi: Csilla


"Nagyon szeretem Edina óráit. Azt kapom amire szerintem minden kismamának szüksége van. Karban tartja a testünket és segít felkészíteni a szülésre. Másrészt tudásának köszönhetően, szellemileg is ellát bennünket minden hasznos és fontos dologgal. Azt mondják " A TUDÁS HATALOM" és ő ezt a hatalmat adja a kezünkbe óráról órára.

Ui: Imádom a pillangókat a csilláron! :-)"

C. Brigi


"Edina. Egy fogalom. Köztünk, a kismamái közt egy Legenda. Elsőre kb. mint egy Őrmester. Aztán az első óra végére, egy Jóságos Őrmester. A további órák állandó változatosság, jókedv, mindenre kiterjedő figyelem (Kriszti, nem jól tartod a kezed, Lányok nagy levegő, stb. stb.), leírhatatlanul hatalmas mennyiségű ismeretanyag és tapasztalat. Bármit kérdeztünk, mindig volt gyakorlai válasz rá. Ugyan én máshol nem is próbálkoztam kismamatornával, de meggyőződésem, hogy a legjobb helyre jártam heti gyakorisággal és nagyon megérte nekem Edinatornáért alkalmankét 2x átszelni fél Budapestet, a világ kincséért ki nem hagytam volna. Az utolsó pillanatig szuper kondicióban voltam, gyakorlatilag jobb volt a fizikai állapotom, mint a terhesség előtt! Ugyan egyéb okok miatt csaszi lettünk, de a felkészítés és a torna 1000%-ig hasznos volt és segített. (Arról nem is beszélve, hogy míg ki nem derült a csaszi meggyőződésem volt, hogy szuper ügyesek leszünk a szüléskor :-))) Száz szónak egy a vége, Edina tornáját minden kismama számára a legjobb szívvel ajánlom... Köszönünk mindent Edina..."

Kriszti


Készítette: Starosta.hu | Minden jog fentartva!