FIGYELEM! FIGYELEM...

A honlapomon cikkeim tartalmukat tekintve a színesebb megjelenés érdekében szerepelnek.
A konkrét tanácsadás a tréning ill. felkészítők alatt, személyre szabottan történik.
A kismamatornán nem vehet részt veszélyeztetett terhes, Az oktatókhoz egészséges várandósok érkeznek. Ennek ellenére bárkinél felmerülhetnek olyan tünetek/panaszok amik már vizsgálatokra, szakirányú orvoslatra szorulnak.
Figyelem a hozzám érkező kismamát több szempontból is. Pl. adott napon milyen kondícióval érkezett, esetleges panaszait és kérdéseit, ha már orvosi vizsgálat/konzultáció indokolt azt is azonnal megbeszéljük. Az oktató ugyanis nem orvos és nem töltheti be többnyire a védőnő szerepét.
Viszont itt ragadnám megint meg az alkalmat arra, hogy helyükre kerüljenek a dolgok és félreérthetetlen legyen a lényeg. Nem azt tanácsolom, hogy mindig minden helyzetben rohanjunk szakorvoshoz!
Csodálkozva olvasom a fórumokon és közösségi oldalakon a különböző problémákat, bizonytalanságból adódó és ebben a formában (azonnali) válaszra váró kérdéseket.
Pl. " napok óta vérzek", " erősen görcsöl a hasam", "alig bírok menni néha úgy fáj a hasam alul" .... és majd mindegyik szöveg befejezése: " másnak is volt már ilyen?... mit tanácsoltok?..." és rengeteg hasonló kérdést olvasok a kisbabák esetében is, amikor az édesanya olyan problémákat ír le, hogy sok esetben, józan paraszti ésszel, már az első tünetek megjelenésekor kötelező lenne az orvosi vizsgálat... Ezekre a kérdésekre nem lehet válaszolni barátnőnek, ismerősöknek. Ennek dacára sokan nyugodt szívvel ajánlgatnak ezt vagy azt megoldásképpen ilyen formában (szinte hihetetlen hogy egy posztra minimum több tíz "okos"válaszadó rövid időn belül), nem egy esetben számukra vadidegen kismamának/anyukának felelőtlenül. Ezekben az esetekben megdöbben az ember mint a kérdezőn, mint a válaszadón - tisztelet a kivételnek!- egyaránt...


Készítette: Starosta.hu | Minden jog fentartva!